Menu

zoeken

170907 Bouwmaterialen RoestSINT NICOLAASGA - Papiermaché verliest als bouwmateriaal terrein bij de optochtwagens in Sint Nicolaasga. De buurten hebben bovendien steeds meer moeite om goede timmermannen en lassers te vinden en kijken daarom vooral naar de kwaliteiten die ze binnen de bouwersgroep hebben.

Zowel Op en om 'e Rijlst als De Gaastweg hebben gekozen voor touw. Met de zoekwoorden 'String art' en 'Pentagonism' kwam buurtvereniging Op en om 'e Rijlst op Pinterest op een kunstzinnig object uit. De wagen 'Tangled Up Connection' oftewel verstrengelde verbinding is het resultaat. Ook de bouwers van De Gaastweg dachten bij het bouwmateriaal touw aan het thema verbinden. In totaal hebben zij veertig kilometer aan touw en tienduizend spijkers voor de wagen gebruikt. Een speciale website, waarop de dubbele boodschap over het digitale tijdperk te vinden is, geeft de wagen een extra dimensie.

Door Vrienden Opgericht (DVO) staat het tweede leven van metalen centraal. Een wereld van roest (Wrâld fan rust) is het resultaat. De roestige materialen zijn via Marktplaats en andere kanalen bij elkaar gezocht, samengevoegd en tot een bijzonder bouwwerk gesmeed. Het is pas voor de tweede keer dat DVO aan de allegorische optocht meedeed, maar ze konden op veel waardering van het publiek langs de kant van de weg rekenen. 

170907 Bouwmaterialen damesHet koper op de wagen van Oan 't Spoar is, in tegenstelling tot de roestige wagen van DVO, een blinkend geheel. Het opwekken van stoom staat op de wagen 'Steampunt' centraal. De oplettende toeschouwer zag zelfs bijzondere details als de metalen radartjes in de maskers van de vrouwelijke figuranten naast de wagen.

Qua bouwmateriaal viel bijde kleine wagens ook nog 'Puur pur' op. Een artikel op DeSintNykster.nl over de optocht van 2016 met de titel 'Meer mankracht, minder pur' zette Poly, Uret & Haan aan het denken. ,,Minder pur? Der moat ferjamme mear purre wurde", lieten zij zich optekenen in het programmaboekje van de optocht. Een speciaal geschreven liedje en een wagen vol pur is een ode aan dit bijzondere 'bouwschuim'. 

Of er volgend jaar ook een ode aan 'papier-maché' wordt gedaan, is koffiedik kijken. 

Lees ook: Ochtendoptocht in beeld

170907 Bouwmaterialen touw

170907 Bouwmaterialen pur

170907 Bouwmaterialen De Gaastweg



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!