Menu

zoeken

99112454 vergrootglasSINT NICOLAASGA - De vermiste motorzeilboot, die zaterdag uit de jachthaven van Sint Nicolaasga is ontvreemd, is dezelfde dag teruggevonden. Volgens woordvoerder Ernest Zinsmeyer van Politie Noord-Nederland gaat het mogelijk niet om een 'harde diefstal', maar ligt er een conflict over het eigenaarsschap van de boot aan de vermissing ten grondslag.

De politie begon in het weekend een grootschalige Burgernet-actie. In heel zuid-Friesland en zelfs in de Noordoostpolder ontvingen de deelnemers een bericht om uit te kijken naar de vermiste zeilboot, die nog pas net was overgespoten en dus geen naam droeg. In de avond verstuurde de waterpolitie een Twitterbericht met de korte mededeling, dat de zeilboot inmiddels terecht was.

,,Diverse Burgernet-deelnemers hebben gezocht en ook tips aan de politie gegeven", vertelt Zinsmeyer, ,,Uiteindelijk was de boot dezelfde dag terecht." Over het conflict dat mogelijk aan de vermissing ten grondslag ligt, wil de politie-woordvoerder niet veel kwijt. ,,We onderzoeken of het gaat om een eigenaarskwestie of verduistering. Er is nog veel onduidelijk."

Lees ook: Burgernet-actie diefstal zeilboot 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!