Menu

zoeken

170901 Optocht praalwagen Oan t spoarSINT NICOLAASGA - In vergelijking met vorig jaar zullen er op de eerste donderdag van september vier minder wagens door de straten van Sint Nicolaasga gaan. De allegorische optocht van 2016 telde dertien grote wagens, een jaar later zijn er elf te bewonderen. Het aantal kleine wagens is van acht naar zes gegaan.

Buurtverenigingen WWES en De Heide schitteren bij de 67e editie door afwezigheid. Belangrijke reden is dat er onvoldoende bouwers te vinden zijn. Voor De Heide speelt ook het veiligheidsaspect een rol. De buurt hikt aan tegen de verzekering en de verantwoordelijkheid. Deze zorg heeft de buurt al in een vroeg stadium kenbaar gemaakt bij de VVV. 

Desalniettemin belooft de allegorische optocht weer spektakel te worden. De week voor de ultieme deadline is steevast hectisch om alles op tijd af te kunnen krijgen. Ook de muziekverenigingen zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. Met showkorpsen Jong Advendo uit Sneek en Pasveer uit Leeuwarden worden er zelfs twee wereldkampioenen verwelkomd. 

Laatste loodjes voor bouwers Oan 't Spoar met hun praalwagen 'Steampunk' (Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!