Menu

zoeken

170831 Openings Maeykes Bibliotheek lintjeSINT NICOLAASGA – Maeykes Bibliotheek in Sint Nicolaasga is woensdagmiddag feestelijk geopend. In juli gingen de deuren al open en waren de boeken al voor de leden beschikbaar, maar een officiële opening had er nog niet plaatsgevonden.

Bestuurder Jan Stelwagen van Maeykehiem en directeur/bestuurder Sytske Atsma van Bibliotheken Mar en Fean hebben de opening verzorgt. ,,Dit is een bijzondere bibliotheek vanwege de unieke samenwerking”, benadrukte Atsma. Oorspronkelijk zou de bieb in Sint Nyk volledig verdwijnen en moesten de inwoners voor de collectie naar Joure. Een deel van de boeken werd voor de scholen beschikbaar.

Stichting Maeykehiem schoot te hulp. Een groot deel van de collectie is van de Boskranne naar de Werkwinkel, de dagbestedingslocatie aan de Rengersstraat, verhuisd. De cliënten zullen de uitleen verzorgen. ,,Het is ontzettend fijn dat Maeykehiem hiermee iets moois voor het dorp terug kan doen”, vertelt Jan Stelwagen.

De officiële openingshandeling werd uitgevoerd door mevrouw Stuiver, oud-medewerker van de bibliotheek, en mevrouw De Goede, een van de oudste leden. Zij hebben het lint doorgeknipt. Ook kinderboekenschrijver Dolf Verroen uit Sint Nyk was een van de honderdtwintig gasten. Hij droeg nog een sprookje over een prinses voor.

Lees ook: Boekencollectie naar Werkwinkel

(Foto's: De Zakenman)

170831 Opening Maeykes Bibliotheek

170831 Opening Maeykes Bibliotheek toespraak



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!