Menu

zoeken

170816 Lammert Homma overhandigingSINT NICOLAASGA - Nierpatiënt Lammert Homma uit Sint Nicolaasga is woensdagochtend verrast door de Vriendenloterij. Dankzij een cheque kan het de woning worden aangepast, zodat de Sint Nykster in een steriele omgeving kan slapen. 

In 2013 stond de wereld van Lammert Homma en zijn gezin op z'n kop toen bleek dat zijn nieren niet goed functioneerden en hij aan de dialyse moest. Dit sloopt het lichaam en maakt bijvoorbeeld werken onmogelijk. Sinds die tijd is de Sint Nykster op zoek naar een donornier en die lijkt er dit najaar te komen. 

Na de transplantatie wordt zijn immuunsysteem platgelegd en is het belangrijk dat hij in een zo steriel mogelijke omgeving slaapt om afstoting te voorkomen. De woning, die door zijn ouders veertig jaar geleden is gebouwd, heeft een slaapkamer die sinds de oplevering nog steeds gelijk is. De financiële middelen om die op zo’n korte termijn op te knappen, ontbreken. Daarom is de 41-jarige Homma een crowdfundingsactie opgestart. Het resterende deel wordt hem geschonken door de Vriendenloterij.

Naast de cheque kreeg zijn vrouw Corry Homma een Kruidenwijzer en dochter Marit een knuffel.

(Foto's: De Zakenman)

170816 Lammert Homma dochter

170816 Lammert Homma Cheque



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!