Menu

zoeken

170424 Skutsjesilen LangweerLANGWEER – De IFKS-vloot hoort zaterdag het startschot voor het kampioenschap van 2017. Ondertussen wedijvert Langweer nog steeds voor een wedstrijd op de Langwarder Wielen. Volgens initiator Romano Straatman is het realistisch om te denken dat het watersportdorp in de toekomst deel uit maakt van de IFKS-agenda. Vooral omdat de schippers enthousiast zijn.

,,Meer dan tachtig procent wil graag in Langweer zeilen. Wij hebben onze zaakjes prima voor elkaar, vinden ze. En zeker als het meer volgend jaar helemaal klaar zal zijn”, stelt Straatman. Het bidbook toont daarmee zijn waarde, ondanks dat het bestuur van de IFKS zelf geen reactie heeft gegeven. ,,Ik heb ze een mail gestuurd met de vraag of het mogelijk was om met ons in gesprek te gaan. Die hebben ze door gespeeld naar de Schippersvergadering. Daar heeft het bestuur aan de schippers gevraagd of ze moesten gaan praten met 'Langwar'. Dit werd in stemming gebracht en met grote meerderheid hebben de schippers 'ja' gezegd.”

In de tussentijd kwam Straatman via via een negatief advies onder ogen. ,,Ik heb daarop het bestuur gemaild en al hun argumenten proberen te ontzenuwen. Deze mail heb ik ook gestuurd aan de schippers. Met meerderheid van stemmen is vervolgens besloten om ons verzoek te behandelen in de volgende schippers vergadering in november dit jaar.”

Na de presentatie van het bidbook zijn er verschillende vergaderingen geweest over de wedstrijd. Partijen als de Vereniging Promotie Langweer en Ondernemersvereniging Langweer zaten daarbij aan tafel. Straatman hoopt dat de wedstrijd er zo snel mogelijk komt. ,,Maar alles dient wel goed voorbereid te zijn. Met name het inpassen van deze wedstrijd. Gaat het een extra wedstrijd worden?In dat geval wordt er op de zondags gezeild. Of moet er een dorp afvallen? Dat zijn ons inziens de grootste uitdagingen.”

Het aankomende IFKS-kampioenschap zit er in ieder geval geen Langweerder skûtsje in de vloot. Straatman vindt dat ontzettend jammer. ,,Maar het was Willem Zwaga zijn grootste droom om in de SKS te zeilen. Dus die is de IFKS kwijt. En ik hoop dat we snel weer op de kaart staan en een schipper met skûtsje uit Langweer deelneemt.” Zelf klimt de Langweerder als bemanningslid aan boord van het Gordykster skûtsje van Arend Wisse de Boer.

Lees ook: Bidbook: Langweer aanwinst IFKS

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!