Menu

zoeken

12120456 vuurwerkSCHARSTERBRUG – Een grote woningbrand kon in de nacht van zaterdag op zondag op de Iepensteinlaan in Joure door adequaat ingrijpen van de bewoners worden voorkomen. In de zoektocht naar de daders werden sporen gevonden in Scharsterbrug en Sint Nicolaasga.

Tussen 02.00 en 03.00 uur kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen over brandstichting door middel van vuurwerk of een noodseinfakkel. Op de Iepensteinlaan in Joure kwam dit in de slaapkamer van een woning terecht, waar de bewoners lagen te slapen. Door snel handelen werd het brandje geblust en kon erger worden voorkomen.

De agenten ontdekten bij de speeltoestellen in dezelfde straat ook brand was gesticht met hetzelfde soort vuurwerk. De politie rukte vervolgens uit na een melding van brandstichting op de Dobbeleane in Sint Nyk. Ook daar werd een soortgelijk stuk van een noodseinfakkel aangetroffen. De daders niet.

Op de terugweg constateerden de agenten nog een brandplek op de Hollandiastraat in Scharsterbrug, met wederom een stuk van een noodseinfakkel. De politie is op zoek naar getuigen. Die kunnen hun meldingen, eventueel anoniem, doorgeven via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!