Menu

zoeken

170719 Bramerstraat timmerfabriek IdskenhuizenIDSKENHUIZEN - Timmerfabriek Drijfhout aan de Bramerstraat in Idskenhuizen werd in 2009 getroffen door een verwoestende brand. Het terrein is sindsdien braak komen te liggen en daardoor een blijvend litteken in het midden van het dorp geworden. Nu lijkt er eindelijk ontwikkeling op komst.

Voor het oprichten van drie woningen, één vrijstaande en een twee-onder-één-kap, is een omgevingsvergunning aangevraagd door de directeur van aannemingsbedrijf Bangma uit Sint Nicolaasga. Volgens gemeente De Fryske Marren een belangrijkste stap in de ontwikkeling van het terrein. ,,Jazeker, er kan weer gebouwd en daarna gewoond worden", bevestigt woordvoerder Tamara Abma. 

De economische crisis zat de herontwikkeling van het gebied in de weg. Verschillende plannen passeerden de revue, maar concreet werden dit niet. Ondanks dat de stap van de omgevingsvergunning, kan de schep niet meteen de grond in. ,,Het bouwplan moet nog worden getoetst aan het bestemmingsplan en aan welstandseisen", legt Abma uit. Daarom is nu nog niet duidelijk wanneer er daadwerkelijk kan worden gebouwd. 

(Foto: De Zakenman)

170719 Bramerstraat timmerfabriek Idskenhuizen bloemen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!