Menu

zoeken

Beeldhouwen uil KabouterpadDe kapotte vliegende uil langs het Kabouterpad in de Vegelinbossen bij Sint Nicolaasga wordt zo mogelijk weer hersteld. Het beeld was afgebroken en werd vlakbij het houten beeld gevonden. Volgens de organisatoren van de jaarlijkse Krystkuier is er vermoedelijk geen sprake van vernieling.

Het beeld staat sinds 2014 langs de route. Maker is Jan Stoelwinder (op de foto boven is hij met het maken van het beeld bezig) uit Echtenerbrug, beter bekend als Banzai John. Tijdens de Krystkuiers op tweede kerstdag maakt hij met zijn kettingzagen altijd een of meerdere houten beelden. De twee uilen uit een en dezelfde boomstam was de opmaat voor een blijvend pad met houten beelden. Allerlei figuren zijn uit oude boomstammen zijn gezaagd. Daarbij zitten onder andere een eekhoorn, een aap en een draak. Oud-schooljuf Luutske de Boer maakte bij de kabouters verhaaltjes en activiteiten, die op rvs-palen met bordjes zijn gedrukt.

---

Het beeld van de twee uilen. De vliegende uil is gesneuveld.

Kabouterpad vernielde uil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: De Zakenman



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!