Menu

zoeken

Optocht bouwen Houtman Klimmerbled 2De voorbereidingen voor Allegorische Optocht op de eerste donderdag in september in Sint Nicolaasga zijn alweer in volle gang. Vanwege de late schoolvakanties zijn buurtverenigingen op verschillende plaatsen aan de slag gegaan. Ze maken in eerste instantie de onderstellen klaar voor de opbouw van de praalwagen.

De laatste dag van de zomervakantie valt dit jaar vlak voor de Sint Nykster Merke.  In de week dat de basisscholen beginnen valt ook de donderdag waarop de allegorische optocht wordt gehouden. Traditiegetrouw zal ook tijdens de vakantie wel worden doorgewerkt, maar de basis van alle werk zal in het gros van de gevallen voor de vakanties zijn verricht.

Deelnemers aan de optocht kunnen zich nog tot 1 juli opgeven. Dat kan via .

Bij de foto's:

De bouw van de praalwagens is al in volle gang. Buurtvereniging De Grietman en basisschool Het Klimmerblêd werken in de schuur op de jachthaven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optocht bouwen Houtman Klimmerbled 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optocht bouwen Houtman Klimmerbled 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: De Zakenman



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!