Menu

zoeken

170623 Terras De UlesprongTerwijl de kleine strandjes van recreatieterrein De Ulesprong zondag nog groen van de blauwalg waren, was het probleem de volgende dag opgelost. De wind dreef de blauwalg naar open water. Na metingen maandagmorgen hief de verantwoordelijke instantie Fumo uit Grou de waarschuwing op. ,,Der kin wer swimd wurde'', vertelt beheerder Sytze Banga van het dagrecreatieterrein.

Het drukke, zomerse weekend leverde geen onoverkomenlijke problemen op. Bezoekers vermaakten zich met waterfietsen, surfplanken en kano's. De kleine strandjes waren met roodwitte linten afgezet. Enthousiaste zwemmers gingen bij de walbeschoeiing in het water. Daar dreef hier en daar een sliertje, aldus Banga, maar was het geen probleem om te zwemmen. Boppedat ha wy hjir genôch dûsjes, dus de minske koene altiten eefkes ôfkuolje.''

Met de warmte trekt ook de drukte behoorlijk aan. Sinds de zwemvijver op camping Blaauw in Sint Nicolaasga voor niet-gasten is gesloten, komen veel mensen ook naar De Ulesprong. ,,Dy drokte sjogge jo ek kommen'', aldus Banga, die zijn kiosk tijdens de zomerse dagen ook vaker open heeft.

Raadpleeg de Facebookpagina van De Ulesprong voor de openingstijden.

 

170623 Kiosk De Ulesprong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: De Ulesprong



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!