Menu

zoeken

16081157 blauwalgVoor zwemlocatie De Ulesprong aan de Tsjûkemar bij St. Nicolaasga geldt nog steeds een waarschuwing in verband met blauwalg. Bezoekers mogen er wel zwemmen, maar moeten zelf beoordelen of er een gezondheidsrisico is, aldus de verantwoordelijke instantie Fumo in Grou, die de waarschuwing op 3 mei deed uitgaan en nu nog eens herhaalt.

De aanwezigheid van algen op het water kan reden zijn om niet te gaan zwemmen. Op een bord bij het toegangshek wordt uitleg over de waarschuwing gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen. Als een waarschuwing geldt, dan wordt op de locatie een oranje of gele vlag gehesen.

De meetpunten op de Langwarder Wielen en de zandafgraving De Woudfennen laten zien dat het zwemwater daar goed is. Controleurs hebben daar nog geen blauwalg aangetroffen. 

 

Foto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!