Menu

zoeken

24032017 plaatselijk belang Idskenhhuizen 1IDSKENHUIZEN -  Tijdens de jaarvergadering van plaatselijk belang stuitte het voornemen van Vermillion  om een seismologisch onderzoek naar gas in de buurt van het dorp op fel verzet.  Voorzitter Sjoerd Bergsma  van plaatselijk belang vertelde de leden dat het bestuur alert zal blijven op de mogelijke aanvragen voor onderzoek en eventuele boringen.

Inmiddels heeft het bestuur informatie ingewonnen bij Stichting tegengas die eerder in actie is geweest bij de plannen nabij het Tjeukemeer. Ook gaat het bestuur met plaatselijk belang Sint Nyk om de situatie te bespreken. De gemeent de Fryske marren heeft al eerder kenbaar gemaakt om tegen alle gasboringen in de gemeente te zijn.  Het probleem in deze is echter dat de vergunningen een landelijke bevoegdheid is. 

(foto's: De zakenman)

 

 

24032017 plaatselijk belang Idskenhhuizen 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!