Menu

zoeken

13111854 Liggers WirdumSCHARSTERBRUG - De kans bestaat dat er een tribune wordt geplaatst voor het moment dat de liggers voor de fly-overs van het vernieuwde Knooppunt Joure worden geplaatst. ,,Het zijn wel de momenten waar we extra aandacht aan willen besteden", vertelde omgevingsmanager Dirk-Jan Lepstra van projectbureau Knooppunt Joure tijdens de dorpsvergadering van Scharsterbrug. 

Bij andere grote infrastructurele projecten is het plaatsen van de liggers een enorme publiekstrekker. Ook daar wordt in sommige gevallen de overweging gemaakt om een tribune te plaatsen voor de mensen, die speciaal voor het schouwspel komen. ,,Er komen enorme kranen in actie. Er zijn zelfs kranen nodig om deze kranen in elkaar te zetten", vertelt Lepstra, ,,Een spectaculair gezicht."

Er worden nog verschillende momenten georganiseerd, waar mensen een blik op de bouwlocatie kunnen werpen. Met nog een klein jaar te gaan worden er grote vorderingen gemaakt. Op zaterdag 20 mei is er weer een open dag. Nationaal gezien is dan ook de Dag van de Bouw. Ook wordt er nog nagedacht over een moment als de weg klaar is, maar nog niet opengesteld is voor het verkeer. Met de opening van de Centrale As werd hier gretig gebruik van gemaakt. Daar vond toen eenmalig een wielerwedstrijd, wandelevenement en een markt plaats. ,,Het is misschien wel de enige kans om eens op een snelweg te skeeleren en te wandelen. 

Het plaatsen van liggers voor een viaduct in Wirdum (Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!