Menu

zoeken

SCHARSTERBRUG - Op de Hollandiastraat geldt tijdens het Brêgepop-festival, dat op 7 en 8 april in Scharsterbrug plaatsvindt, een parkeerverbod. Dit is ingesteld om chaotische taferelen op de weg te voorkomen. 

,,Ook hebben we een grotere taxistandplaats en schrijven we de taxibedrijven aan om er vroeger te zijn. Om te voorkomen dat de mensen het dorp in gaan", aldus Hessel Faber van de organisatie. Naar verwachting komen er verspreid over het weekend zo'n zesduizend festivalgangers naar Scharsterbrug. Met het beveiligingsbedrijf en de politie vinden overleggen plaats over 'bikers' die in het dorp surveilleren. 

De organisatie kende vorig jaar een financiële tegenvaller door de slechte weersomstandigheden. Besloten is om in ieder geval dit en volgend jaar het festival door te laten gaan. Het terrein krijgt een ruimere opzet. Zo komt er bijvoorbeeld een extra podium, een boulevard voor hapjes en drankjes en zijn er drie toiletgroepen. De Kidsmiddag wordt bij wijze van proef naar de vrijdag verplaatst en is nog steeds voor iedereen gratis toegankelijk. 

De line-up kent in ieder geval weer een aantal grote namen. Zo vallen voor de vrijdagavond Drukwerk, Lange Frans, Party Squad en The Darkraver in het oog. Di-Rect, Jelle B., Praia Del Sol en De Hûnekop zijn vier van de vele bekende namen die er op zaterdag een groot feest van maken. Kaarten zijn onder andere te koop bij Jumbo Altenburg in Sint Nicolaasga en op de website van Brêgepop.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!