Menu

zoeken

170316 Zwemvijver Camping BlaauwSINT NICOLAASGA - De zwemvijver op Camping Blaauw is niet meer openbaar toegankelijk. Vakantiegasten meden de zwemplek en dat is volgens het park een ongewenste situatie.

De plek is ooit voor de gasten van het park gerealiseerd. Steeds meer mensen uit de omgeving ontdekten de zwemvijver ook. ,,In de loop van de jaren is dat er wat ingeslopen en hebben we dat ook toegestaan”, legt André Nijmeijer van het park uit.

Afgelopen zomer kwamen er op het hoogtepunt soms wel tweehonderd mensen van buitenaf. De oprijlaan van de camping stond vol met auto’s. Moeders met kinderen en groepen jeugd vertoefden tot ‘s avonds laat op het strandje. ,,Onze eigen gasten zijn deze plek steeds meer gaan mijden. Kinderen van onze gasten werden van het drijvende springkussen gejaagd en die voorziening is ook nog eens stuk gegaan. Bovendien kwamen er klachten over geluid en de rommel die achter werd gelaten. Afgelopen zomer was de druppel, die de emmer deed overlopen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de sfeer voor onze betalende gast wordt verziekt.”

In overleg met Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga is besloten om de zwemvijver in het vervolg alleen voor de parkgasten beschikbaar te stellen. Hier zal toezicht op worden gehouden. Om de verstandhouding met het dorp goed te houden is vanuit Camping Blaauw nog aangedragen om een zwemvoorziening te realiseren bij de Amazonesvijver. Hier bleek geen draagvlak voor. ,,Er is een mooie voorziening bij De Ulesprong, die de de komende tijd nog aantrekkelijker wordt gemaakt. Dat is in principe ook de zwemplek voor Sint Nicolaasga.”

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!