Menu

zoeken

170217 pad golfbaan 3LEGEMEER – BurgGolf Golfclub Sint Nyk in Legemeer is de afgelopen maanden getroffen door vandalisme. De schade aan de verschillende holes loopt in de duizenden euro's.

De vandalen hebben greens beschadigd, vlaggen vernield en er is veel rotzooi achtergelaten. Baanmanager Ilona Faber spreekt van 'pure vandalisme'. De baan is inmiddels afgesloten door een sloot aan te brengen dat het ruiterpad van de baan scheidt.

Bij aanhoudend vandalisme zal het ruiterpad worden gesloten, dat is de uitkomst van een overleg tussen verschillende belanghebbenden. Leden van paardensportvereniging De Oorsprong maakten veel gebruik van het pad.

,,Spijtig, maar wij kunnen de kwaliteit van onze golfbaan op deze manier niet waarborgen”, aldus Faber.

Volgens de golfclub worden er de laatste tijd steeds vaker jongeren uit omliggende dorpen gesignaleerd, die zonder toegang de baan betreden.

,,Dat is een groot risico. Wanneer er iets gebeurt, zijn deze kinderen niet verzekerd.” Er zijn inmiddels camera's geplaatst. ,,Indringers zijn hierop vastgelegd. Schade zal op deze personen worden verhaald.”

(foto's: De Zakenman)

170217 pad golfbaan 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!