Menu

zoeken

160219 Tjerkgaast Multifunctionele schaatsbaanTJERKGAAST - Er is een streep gezet door  de plannen van een mutifuntionele ijsbaan in Tjerkgaast. Dit meldde voorzitter Setske de Jong van dorpsbelang aan de leden tijdens de jaarvergadering. De ijsclub heeft enkele weken geleden het bestuur kenbaar gemaakt dat zij verder geen mogelijkheden meer zien.

De plannen, die vorig jaar zijn gelanceerd, hebben te weinig draagvlak in het dorp. Met name het multifuntionele karakter kan over onvoldoende steun rekenen. Naast een ijsvloer kon in het veldje in de plannen tijdens de zomer gebruikt worden om bijvoorbeeld een balletje op te trappen, badminton of tennis te spelen of een combinatie met het dorpsfeest te maken.

Ook de locatie in het hart van het dorp of op het veldje naast het dorpshuis stuit op weerstand. Voor een dorpsbaantje voor de jeugd is nog wel animo, maar bij behoud van het multifunctionele karakter zien de Tjerkgaaster de plannen niet zitten.

De ijsclub gaf vorig jaar aan  dat een dorpsbaantje voor de jeugd mogelijk een redding kan zijn voor de plaatselijke ijsclub. Schaatsliefhebbers uit het dorp wijken nu veelal uit naar de buurdorpen Sloten of St Nicolaasga.

(Archieffoto: De Zakenman)

Lees ook: 'Dorpsbaantje' moet ijsclub redden



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!