Menu

zoeken

98100603 Tjeukemeer TsjukemarSINT NICOLAASGA – Provincie Fryslân gaat het uitvoeringsplan van de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar toetsen op haalbaarheid. Gedeputeerde Klaas Kielstra benadrukt echter dat het besluit niet bedoeld is om de regie over te nemen. ,,Het blijft een plan van de streek.”

,,Samenwerken is de sleutel”, meent Kielstra, ,,Ondernemers en overheden kunnen niet zonder elkaar. Als we de handen ineen slaan, komen we verder. Door elkaars kennis en netwerken te benutten bijvoorbeeld. Slimme combinaties maken door plannen en werk op elkaar af te stemmen.”

De provincie wil zich meer in een rol als verbinder schikken en vooral niet in de weg lopen. Dat krijgt bij de plannen rondom de Tsjûkemar concreet vorm. ,,Samenwerken aan deze visie op de Tsjûkemar vanuit een krachtige gemeenschap zelf, sluit daar goed bij aan. Bij een brede afweging van belangen zal niet alles direct haalbaar zijn, maar we gaan samen zoeken naar mogelijkheden en kansen in plaats van alleen een toetsende rol in te nemen.”

Ook gemeente De Fryske Marren, Wetterskip Fryslân, Recreatieschap De Marrekrite en Rijkswaterstaat hebben hun medewerking toegezegd.

Lees ook: Politiek blij met Aanjagers

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!