Menu

zoeken

28012017 jublieum ijsclub Donia 47SINT NCOLAASGA – Het eerste exemplaar van het boek '150 jaar liefde voor het ijs' is zaterdag, tijdens de receptie van de 150-jarige Sint Nykster IJsclub Donia aan Vronie de Vries uitgereikt.

Initiatiefnemer voor het boek was haar inmiddels overleden echtgenoot Harrie de Vries, die zich enorm interesseerde voor de lokale geschiedenis van Sint Nyk. Hij meldde zich in 2011 bij het bestuur van de ijsclub voor het maken van een jubileumboek. Helaas werd De Vries tijdens de voorbereidingen van het boek ernstig ziek. Tussen alle medicatie en behandelingen door presenteerde hij het concept in 2013 aan bestuur en leden tijdens de jaarlijks ledenvergadering. Harrie de Vries wist dat hij het boek niet kon afmaken en vond in de in Doniaga geboren Ron Postma bereid om samen met Vronie de Vries het boek af te maken. Het voorwoord in het jublleumboek is in april  2014 nog door Harrie de Vries geschreven.

Het boek is rijk geïllustreerd en beschijft uitvoerig de geschiedenis van de ijsclub. Humoristische anekdotes zijn uit de notulen gevist en ook de verschillende locaties van de ijsbaan gedurende honderdvijftig jaar zijn uitvoerig beschreven. Talloze schaatstalenten, die de ijsclub voortbracht, komen voor in het jubileumboek voor. Een van hen was de onverslaanbare kortebaancrack Geeske Woudstra. Ook staan in het boek de verhalen van zevenvoudig elfstedentochtschaatser Bauke de Vries. Gretha Negenman en Joop Steneker - ook op de receptie aanwezig - waren de jaren zestig beide in tal van kortebaanwedstrijden succesvol.

Het boek is verkrijgbaar IJsclub Donia. Meer informatie is te krijgen via het mailadres .

Lees ook: Iis soarget altiten foar kontakten

28012017 jublieum ijsclub Donia 55                              

28012017 jublieum ijsclub Donia 66



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!