Menu

zoeken

210117 langeweer kwf 3LANGWEER -  Het benefietdiner voor de KWF van VV Langweer en Brasserie Anders heeft met ruim tienduizend euro een prachtig resultaat opgeleverd van ruim € 10.000. 

 

De opbrengst is een verdubbeling van het streefbedrag dat de organisatie vooraf had ingeschat. Het diner werd georganiseerd na een oproep van Ruurd Boersma in het dorpsblad om sponsoring voor zijn Alpe d'HuZes fietstocht van 1 juni.

De Langweerder Ruurd Boersma is al enkele jaren bezig met de plannen voor de fietstocht op de beroemde Nederlandse berg in de Franse Alpen. Boersma zijn vader is overleden aan kanker en het idee om de Alpe d' HuZes te fietsen liet hem niet los. De oproep in het dorpsblad werd opgepikt door Auke Sonsma en Herman Roffel en als snel kwam het idee om een gesponsord diner te organiseren.

Op de oproep kwam een groot aantal reacties binnen. De ondernemers van Langweer staken de handen bijeen en de selectie van VV Langweer verzorgde de personele invulling in de bediening en in de keuken. Ook de leveranciers van Brasserie Anders waren enthousiast over het plan en sponsorden het eten en drinken. Zo kregen de gasten een heerlijk vijfgangen diner op tafel. Voor het hoofdgerecht hadden voetbalkoks een gevulde varkenshaas met paddestoelen, stoofpeer, aardappeltartaar en mosterdhollandaisesaus op het menu staan.

Zaterdag rond het middaguur kwamen de Langweerder koks bijeen voor de voorbereidingen van het diner. Rond zes uur stroomde de brasserie vol en om half zeven waren alle  stoelen bezet en werd het startsein gegeven voor het diner.  Tussen al het eten door werd er een aantal keren een draaiend rad gehouden met de aangeboden prijzen.

Na afloop van het diner werd er nog een veiling gehouden van ingebrachte goederen. Op al goederen werd tot grote hilariteit goed geboden met als klapper de duizend voor een gesigneerd Heerenveen shirt van de nieuwe aanwinst Ødegaard.

Een geëmotioneerde Boersma bedankte na afloop de gasten voor het fantastisch bedrag dat er voor zijn fietstocht is bijeengebracht. Het definitieve bedrag wordt volgende week na afloop van de wedstrijd Langweer - De Walde bekendgemaakt in Brasserie Anders.

(foto's De Zakenman)

210117 langeweer kwf 1

210117 langeweer kwf 4...

210117 langeweer kwf 2

 

 

210117 langeweer kwf 8

210117 langeweer kwf 6

210117 langeweer kwf 7



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!