Menu

zoeken

16062155 AfzettingSCHARSTERBRUG - De aanleg van de fly-overs van en naar Sneek bij de A6 begint deze week. Dit is het eerste zichtbare betonwerk voor het nieuwe Knooppunt Joure.

Twee steunpunten voor de fly-overs zullen in de middenberm van de snelweg worden gebouwd. Om ruimte te maken zal de bestaande afzetting op de rijbaan van Lemmer richting Joure in drie nachten worden omgezet. Hetzelfde gebeurt daarna in de andere rijrichting. In de nieuwe situatie is er een smallere linkerrijstrook beschikbaar voor het verkeer. 

Na de aanpassing van de rijstroken zal het werk in de middenberm beginnen. De geleiderail verdwijnt en er wordt verharding aangebracht. Daarna zullen er damwanden worden geslagen rond de twee bouwlocaties. Per steunpunt worden 25 heipalen van 20 meter lang de grond in geslagen. De verdere afbouw zal daarna starten. De wegafzetting zal naar verwachting zo’n twintig weken in beslag nemen. De steunpunten aan de zijkanten van de A6 zullen vervolgens opgebouwd worden. In september komen naar verwachting de enorme liggers van vijftig meter lengte over de weg

Door ongunstige weersomstandigheden kan de planning mogelijk nog veranderen.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!