Menu

zoeken

08122017 Renado 1SINT NICOLAASGA - De voetbalvelden van Renado moeten in de toekomst met LED worden verlicht. Dat is één van de wensen van de Sint Nykster voetbalvereniging en waar een plan van aanpak voor wordt gemaakt. De gemeentelijk kleedboxen vragen bovendien groot onderhoud en het trainingsveld blijft een terugkerend probleem.

Met een humoristische opening van Renado's voorzitter Guus Bax en de voorzitter van de club van 100 Sjoerd van Aalsum is Renado zondag begonnen aan 2017. De club kijkt met veel genoegen terug op het sportieve jaar 2016. Onder leiding van het trainersduo Arjen Postma en Jan de Wolff heeft het eerste elftal een zeer succesvol eerste seizoenshelft achter de rug. Halverwege nemen de Sint Nyksters de koppositie in de vierde klasse in. Het bestuur heeft inmiddels de contracten van beide trainers met een jaar verlengd.

Sportief gaat het ook prima met de overige elftallen. De resultaten zijn dan nog wel wisselend, maar de teams gaan volgens voorzitter Bax met veel plezier naar de velden om een balletje te trappen. Over de toekomst van de jeugd blijft Renado zich zorgen maken. De club is er van overtuigd dat een gezamenlijke accommodatie het niveau van de jeugd omhoog brengt. Renado houdt de deur op een kier, maar is in de discussie even niet aan zet. 

Financieel is het perspectief gunstig. Het contract met de bevlogen hoofdsponsor Holiday Ice is met een jaar verlengd. Naast de hoofdsponsor heeft de club een negental premium sponsoren, die de nodige financiële steun brengen. Er wordt geprobeerd om deze groep met nog een vijf- of zestal uit te bereiden. Samen met de actieve Club van 100 geeft dit de vereniging een financiële basis, helemaal in een tijd waarin door de gemeente heeft aangekondigd om flink te bezuinigen op de sportvoorzieningen.  

De jaarlijkse problemen met de emelten en engerlingen blijven de gemoederen daarnaast bezighouden. Een proef met spreeuwen kasten rondom de velden lijkt de plaag op een natuurlijke manier het hoofd te bieden, maar de meningen of dit afdoende is, zijn verdeeld.

(Foto's De Zakenman)

08122017 Renado 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!