Menu

zoeken

07012017 wsvSINT NICOLAASGA - Voorzitter Bonne Posthuma pleit voor het opstellen van een toekomstvisie voor de Watersportvereniging Sint Nic. Dat gaf hij tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst aan. De vereniging heeft de nodige uitdagingen waardoor een toekomstdocument als leidraad meer dan een must is.

 

De nieuwjaarsbijeenkomst van de watersportvereniging vindt traditioneel op de eerste zaterdag van het jaar plaats. Door de slechte weersomstandigheden lieten veel leden van buiten Sint Nyk dit jaar verstek gaan, maar de trouwe leden uit de directe omgeving kwamen toch samen in de kantine van de vereniging.

Volgens Bonne Posthuma heeft Watersportvereniging Sint Nic een rumoerig jaar achter de rug, maar is er veel vertrouwen in het komende seizoen. Ook de toekomst van de vereniging ziet er in principe zonnig uit. Voor 2017 zijn er een aantal speerpunten aldus de kersverse voorzitter. Zo moet de financiële administratie verder worden geprofessionaliseerd. Het bestuur komt in de komende vergadering bovendien met een een kostenplaatje om WiFi in de haven te krijgen.

Belangrijk is echter ook de visie op de langere termijn. De vergrijzing slaat toe in de watersport. Op dit moment is er in de Sint Nykster verenigingshaven nog niet veel van te merken, maar Posthuma vindt wel dat het zorg is om alert te blijven. Daarom pleit hj voor het opstellen van een toekomstvisie voor de komende twintig jaar. 

In zijn terugblik op 2016 haalde Posthuma nog de bestuurswisseling aan waarbij het nieuwe bestuur direct werd geconfronteerd met een defecte hijsinstallatie. Na een grondige renovatie kwam deze net voor het seizoen weer in bedrijf. Ook zijn er in de haven diverse aanpassingen gedaan. De steigercapaciteit is uitgebreid en de walsbeschoeiing vernieuwd. De douche- en toiletgelegenheid is opgeknapt en voorzien van een zonnepaneel.

Het jeugdzeilen zit in de lift. Ook in 2016 waren er vele jeugdige zeilers die de eerste kneepjes van de zeilsport bijgebracht.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!