Menu

zoeken

150813 Brug Spannenburg Tjerkgaast dichtSPANNENBURG - Het verkeer kan in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 januarin niet over de brug over het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg. Die wordt dan door Rijkswaterstaat uitgebreid getest.

Aan de brug wordt regulier onderhoud gepleegd. Tijdens de stremming vinden de testen plaats. Die worden in de nacht gedaan, om hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperkien. Tussen 20.00 uur en 05.00 uur kunnen automobilisten niet over de brug. Zij moeten een omleidingsroute volgen, die met gele borden wordt aangeven. Fietsers en voetgangers worden door verkeersregelaars begeleid en kunnen tussen de testen door beperkt de brug over. 

Ook het verkeer over het water ondervindt hinder van de afsluiting. De testen vallen namelijk twee uren binnen de bedientijden. Doorvaart door het beweegbare gedeelte van de brug is op dat moment gestremd. 

Naast Spannenburg worden de komende tijd nog drie bruggen en een sluis op het Prinses Margrietkanaal vanwege regulier onderheid en de testen een nacht afgesloten.  

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!