Menu

zoeken

271216 BOSCHOORD 1SINT NICOLAASGA - Provincie Fryslân geeft een subsidie van twee ton voor de restauratie van Huize Boschoord. Het gaat om een opknapbeurt van het interieur van het rijksmonument aan de Huisterheide in Sint Nicolaasga.

Niet alleen het landhuis is monumentaal, ook de inrichting heeft die status. Het zwaartepunt van verbouwing ligt daar. De totale kosten zijn 550.000 euro. Hiervoor is een restauratieplan gemaakt. De provincie heeft op basis daarvan de subsidiabele kosten berekend volgens de landelijk leidraad. De maximale subsidie voor dergelijke renovaties is vijftig procent van de totale kosten met een maximum van twee ton.

De restauratie van Huize Boschoord staat op een lijst van 32 projecten in Friesland. In totaal keert de provincie deze subsidierond 1,8 miljoen euro uit. Het geld is bedoeld voor restauratie, herbestemming, onderhoud of planvorming van Friese monument. Huize Boschoord ontvangt het grootste bedrag. 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!