Menu

zoeken

  • 221216 gemeente 4SINT NICOLAASGA – De 430 ambtenaren van gemeente De Fryske Marren kregen donderdagmiddag de kans om in de Sint Nykster Doniahal hun kerstpakket samen te stellen. In de sportaccommodatie was voor de gelegenheid een speciale markt ingericht waar de medewerkers hun producten konden kiezen.

    Twaalf lokale ondernemers hadden hun waar uitgestald. De ambtenaren kregen een aantal munten, dat ze konden inleveren bij de kraampjes. Dit gebeurde na een toespraak waarin de medewerkers werden bedankt voor hun inzet. Ook was er een hapje en een drankje en de mogelijkheid om de collega's alvast een goede kerst toe te wensen.

    ,,Sinds de fusie doen we het al op deze manier. Het is een leuke combi met de lokale ondernemers”, legt persvoorlichter Trycia van Brug van De Fryske Marren uit. Ieder jaar wordt er voor een andere locaties gekozen. Dit jaar viel de keuze op de Doniahal in Sint Nyk. Een sporthal als uitvalsbasis is logisch omdat die in veel gevallen in eigendom zijn van de gemeente.

    Overigens betekent het niet dat het gemeentelijk personeel donderdag al aan de kerstdagen kan beginnen. ,,Vrijdag zijn we gewoon open. Dat is ook nodig met het oog op de dienstverlening richting onze burgers”, aldus Van Brug.       

    (Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!