Menu

zoeken

161021 WSV plan Aanjager TsjukemarSINT NICOLAASGA - De eerste concrete voorstellen voor ontwikkelingen rondom de Tsjûkemar worden in eerste kwartaal van 2017 verwacht. Dat schrijft gemeente De Fryske Marren in een memo naar de raadsleden.

De gemeente heeft een bedrag van 450.000 euro gereserveerd voor de uitvoering van projecten, waarmee de potentie van het grootste binnenmeer van Friesland beter wordt benut. 

Recreatieschap De Marrekrite werkt momenteel aan plannen voor de opknapbeurt van de eilanden in het meer. Daar is naar verwachting een bedrag van zeven-en-een-halve ton nodig, waarvan De Marrekrite een derde bijdraagt. Het gaat dan om recreatieve verbeteringen aan de Tsjûkepolle, Marchjepolle en Ganzetippe.

Ook lijken de ontwikkelingen rondom de Ulesprong in een volgende fase te komen. Zo heeft een speciaal samengestelde werkgroep nauw overleg met de ontwikkelaar van de beoogde waterskibaan. Er is een eerste voorlopige schets gemaakt. Zaken als het moderniseren en uitbreiden strand, zwembaai, ligweide krijgen daar een plek in.

Bovendien denkt de werkgroep aan de introductie sport en spel voor alle leeftijden, adequate horeca en sanitaire voorzieningen, aanlegplaatsen voor de pleziervaart, knoop- en vertrekpunt van natte en droge routes, uitbreiding van de parkeervoorzieningen en een uitkijk- en speeltoren. Bovendien moet het gebied als poort van Fryslân in de etalage worden gezet als een visitekaartje. Gedacht wordt aan een entreepaviljoen met allure. Ook wordt gekeken of daarmee een koppeling gemaakt kan worden met Kulturele Haadstêd 2018. 

Verder zijn er werkgroepen actief in Oosterzee en op het gebied van kitesurfen bij Delfstrahuizen. Daarnaast wordt bekeken of een fietspad rondom het meer haalbaar is. Daar worden gesprekken over gestart met de grondeigenaren. De Club van Aanjagers verwacht in het eerste kwartaal van 2017 concrete plannen gereed te hebben en richting de gemeente te kunnen communiceren.

Lees ook: Niet Ibiza, maar De Tsjûkemar

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!