Menu

zoeken

13061058 Lint politie onderzoekSCHARSTERBRUG - De politie heeft de bewoners van een woning aan de Hollandiestraat opnieuw gearresteerd. Op maandag 11 juli werd daar een hennepkwekerij opgerold en ook nu worden de recidivisten verdacht van drugsgerelateerde activiteiten.

Het vermoeden bestond dat de bewoners, een man van 36 en een vrouw van 44 jaar, net als in juli illegaal stroom aftapten. Bovendien kwamen er uit de buurt herhaaldelijk klachten van overlast. Ondanks dat de gemeente al had gedreigd met sluiting van de woning bij nieuwe strafbare activiteiten, gingen de verdachten door met hun praktijken. 

Agenten gingen woensdag op onderzoek uit. Vastgesteld werd dat er inderdaad illegaal stroom werd afgetapt. Net als de vorige keer vonden er diverse criminele zaken plaats. Toen stonden er naast wietplantjes onder andere ook flessen met mogelijk ghb in de kelder. Het aftappen van stroom zorgt voor een gevaarlijke situatie voor de omgeving. Ook werden er in de woning drugs aangetroffen.

De bewoners zijn aangehouden en zitten nog vast. Zij worden donderdag opnieuw gehoord. Het onderzoek van de politie gaat ondertussen verder. De gemeente is van plan om de woning zo spoedig mogelijk te sluiten voor bepaalde tijd. Hiermee moet er een einde komen aan een lange periode met overlast in de buurt. 

Lees ook: Hennepkwekerij opgerold bij inval

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!