Menu

zoeken

160826 Westend 9SINT NICOLAASGA - Tegen het plan om een woonboerderij aan het Westend in Sint Nicolaasga her te bestemmen zijn geen zienswijzen ingediend. Na kanttekeningen van de Gasunie en de brandweer moest de gemeente terug naar de tekentafel, maar inmiddels staat het licht op groen.

De aanpassingen gaan over de aanwezigheid van gasleidingen en de brandveiligheid van het pand. De Fryske Marren is met de opmerkingen van de Gasunie en de brandweer aan de slag gegaan. Het aangepaste plan is vervolgens weer zes weken ter inzage gelegd. In die periode is er geen enkele zienswijze binnengekomen. Dat betekent dat het gewijzigde bestemmingsplan eindelijk door kan ter besluitvorming in de gemeenteraad. 

Het perceel van de voormalige boerderij moet worden opgesplitst. De woonfunctie blijft behouden. Het achterste deel biedt ruimte aan een bedrijfsfunctie. De eigenaar wil dit graag vanwege de ontwikkelingen rondom het bedrijventerrein Slotmolen. Naast het pand ligt een voormalige grote melkveehouderij. Aan de andere kant liggen meerdere percelen waar een combinatie van wonen-werken plaatsvindt. De gemeente heeft tot dusver steeds aangegeven te willen meewerken aan het plan om een andere functie aan de woonboerderij toe te voegen.

Lees ook: Stap terug voor woonwerkboerderij

(Afbeelding: Gemeente De Fryske Marren)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!