Menu

zoeken

042016 twa 1 271SINT NICOLAASGA - Het publiek van het toneelstuk Twa werd vrijdagavond, net als voorgaande keren, meegezogen in één brok emotie.

Het kasteleinechtpaar, twee prachtige rollen van Corien Rondaan en Yme Nota, blijft na een familietragedie zitten met hun onverwerkte emoties in hun café. De onverwerkte emoties brengen de nodige spanning bij het kasteleinechtpaar met zich mee waarbij  het  tot heel confronterende situaties komt.  Twa is een uit het Engels vertaald stuk en kreeg in Friesland bekendheid door Jan Arendz en Klaasje Postma van tryater.

Het spel speelt zich allemaal  voor en achter de bar af in het Cafe van Lambert en Anneke de Boer in Sint Nyk   Corien Rondaan en Yme Nota spelen ook de diverse gasten die het café bezoeken  wat de nodige humor met zich mee brengt.  Zo is er een ietwat dikke broer en zus die het café bezoeken, een stel waarbij de heer meer aandacht heeft voor de dames tussen het publiek dan voor tot over de oren verliefde vriendin. De nodige reactie was er bij het bezoek van een motor stel. Een dominante motorrijder gaat zo   te keer tegen zijn zwangere vriendin  dat menigeen in het publiek hem wel  een mep wilde verkopen en een arm om haar schouder  te leggen voor troost. Bij de slotscène was het muisstil in de zaal toen de emoties de vrije loop kregen wat de zaal deed slikken en er velen een traantje moest wegvegen.

De belangstelling voor het stuk is inmiddels zo groot dat van de eerst geplande vier voorstellingen het er al negen zijn geworden. Inmiddels is er ook nog een reserve lijst waarvoor nog een oplossing wordt gezocht. 

(foto's: De zakenman) 

042016 twa 1 48

042016 twa 1 157

042016 twa 1 211

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!