Menu

zoeken

161102 Gezonde schoolSINT NICOLAASGA / SCHARSTERBRUG / LANGWEER - Basisscholen De Beuk in Sint Nicolaasga, De Brêge in Scharsterbrug en It Swannestee in Langweer hebben woensdag het vignet 'Gezonde School' gekregen. Het keurmerk van de rijksoverheid is een bekroning op een effectieve aanpak voor gezonde voeding.

Op de drie scholen werd feestelijk stilgestaan bij het binnenhalen van het vignet. Naast het feit dat het keurmerk op de schoolmuren kon worden bevestigd waren er verschillende activiteiten. Op basisschool De Beuk in Sint Nyk hadden de ouders een gezonde lunch samengesteld. Ook stond er een smoothiefiets, die nog even door wethouder Frans Veltman werd beklommen. 

Het feestelijke moment is de afsluiting van een periode van ongeveer anderhalf jaar waarin de drie scholen gezamenlijk hebben gezocht naar oplossing om gezonde voeding bij de leerlingen en ouders onder de aandacht te krijgen. Er werden lesmethodes bedacht en er is een 'gezonde week' georganiseerd. De vaders en moeders zijn in het proces nadrukkelijk betrokken, door middel van ouderavonden. Ook is de ouderraad heeft aan tafel gezet bij het opstellen van het voedingsbeleid. 

De scholen mogen het vignet drie jaar dragen. Ondertussen blijft gezonde voeding een belangrijk onderwerp in de klaslokalen. De teller met 'Gezonde scholen' in Friesland staat met de toevoeging van De Beuk, De Brêge en It Swannestee inmiddels op vijftig. In De Fryske Marren kreeg It Haskerfjild twee jaar geleden het vignet in het themagebied 'Welbevinden en sociale veiligheid'.

(Foto's: De Zakenman)

161102 Gezonde school vignet

161102 Gezonde school smoothiefiets

161102 Gezonde school broodje

161102 Gezonde school smoothie



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!