Menu

zoeken

10012152 eendenDe oorzaak van twee brandjes in een nachthok voor eenden in Sint Nicolaasga kort achter elkaar is nog niet duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten, net als kortsluiting, maar dat laatste is minder waarschijnlijk, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Tot tweemaal toe rukte de brandweer van Sint Nicolaasga dinsdagochtend naar brand bij de woning aan de Dobbeleane uit. De blusploeg van Langweer kon de eerste keer – rond zes uur – direct rechtsomkeer maken, omdat de omvang van de brand meeviel. Het nachthok werd door een tweede brand dinsdagochtend rond negen uur vrijwel volledig vernield. Vijf eenden waren uitgeweken naar het dagverblijf en liepen geen gevaar.

Aanvankelijk was er melding van een uitslaande brand, omdat naast het nachthok een garage met daarin een auto staat. Eenmaal ter plaatse constateerde de blusploeg van Sint Nicolaasga dat de inzet van de collega's uit Langweer niet nodig was.


De eigenaar van het eendenverblijf was op het moment van de beide branden niet thuis. De brandweer heeft de politie gevraagd verder onderzoek naar de toedracht te doen.

Foto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!