Menu

zoeken

281016 veiliger sintnykSINT NICOLAASGA - Buurtwacht Veiliger Sint Nyk gaat een iets andere koers varen. De surveillanten worden op andere momenten ingezet en WhatsApp wordt nog belangrijker dan het nu al is.

Op dit moment kan Veiliger Sint Nyk een beroep doen op 75 vrijwilligers die in de nachtelijke uurtjes door Sint Nicolaasga rijden. Volgens de buurtwacht is dit een succes, maar is het nu een goed moment om het roer enigszins om te gooien. 

In vergelijking met vijf jaar geleden, toen Veiliger Sint Nyk in het leven werd geroepen, rijdt houdt ook de politie steeds vaker een oogje in het zeil. Aangezien de meeste inbraken in de vroege avonduren worden gepleegd, is dat voor het bestuur aanleiding om de eigen surveillanten vrijer in te zetten. Zij rijden nu op verschillende momenten door het dorp, in plaats van alleen de nachturen. Het bestuur hoopt ook dat de nieuwe aanpak voor bijvoorbeeld gepensioneerden aantrekkelijker is, zodat zij zich als vrijwilliger melden. 

De WhatsApp-groep, die in het kader van het project 1000 ogen in het leven is geroepen, telt op dit moment een kleine vijfhonderd leden. Zij houden elkaar via deze groep op de hoogte als ze onraad ruiken. Het 06-nummer van Veiliger Sint Nyk, waar in het verleden mee naar buiten werd getreden, verdwijnt. Bij verdachte situatie wil het bestuur dat er met alarmnummer 112 wordt gebeld. 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!