Menu

zoeken

150824 Lemmerweg 22 kamerverhuur seniorenSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren is bereid mee te werken aan de realisatie van vier huurappartementen aan de Lemmerweg in Sint Nicolaasga. Een koerswijziging van de initiatiefnemers ligt aan de positieve houding ten grondslag.

Aanvankelijk was het plan om een woonvorm te realiseren voor senoiren. De gemeente wilde daar niet aan meewerken en schermde met de uitgangspunten van de woonvisie. 

De nieuwe aanvraag betreft de realisatie van vier appartementen. De doelgroep is nu 23 jaar en ouder. Gedacht wordt aan starters of mensen die door een relatiebreuk op zoek zijn naar woonruimte. De maandhuur zal onder de huurgrens voor huurtoeslag liggen en gemiddeld ongeveer zeshonderd euro bedragen.

Voor het plan zal het pand ingrijpend moeten worden verbouwd. Ieder appartement krijgt een eigen toegang, keuken, toilet, badkamer en berging. In de schetsen worden er ook een privé- en een gezamenlijke tuin zijn ingericht. Er zijn zeven parkeerplaatsen ingetekend.

Het college van burgemeester en wethouders laat weten de verdere ontwikkelingen af te wachten. De initiatiefnemer is namelijk meerdere trajecten gestart. Er loopt bijvoorbeeld nog een beroep tegen een geweigerde omgevingsvergunning voor kamerverhuur op dezelfde plek.

Er moeten in ieder geval nog wel wat zaken worden uitgewerkt. De gemeente heeft bijvoorbeeld de impact van het parkeren op het achterterrein nog niet helder voor de bril, maar in principe is het college positief. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!