Menu

zoeken

171016 jeugdspoar 48SINT NICOLAASGA - Na maanden van voorbereidingen is Jeugdspoar maandagavond laat naar Auschwitz vertrokken. De 44 scholieren en 13 begeleiders  hopen dinsdag, na een tussenstop in Berlijn, in de loop van de middag na 1430 kilometer in Krakau aan te komen.

Vijf jaar geleden organiseerde Jeugdspoar ook al een reis naar Auschwitz, ook de tweede reis wordt volgens het enthousiaste bestuur ,,een reis om nea wer te ferjitten". De scholieren gaan goed voorbereid op weg naar het voormalige vernietigingskamp Auschwitz. Zo is er vooraf een bezoek gebracht aan Westerbork. Ook het bijzonder verhaal van Jopie Yntema- Hangjas, die als Amsterdams joods meisje in de oorlog in Idskenhuizen is opgevangen, heeft diepe indruk gemaakt.

Komende woensdag wordt Auschwitz bezocht, waarna donderdag wordt gebruikt om de indrukken te verwerken. In het  donderdag programma staat ook een bezoek aan de fabriek van Oscar Schindler. De fabriek staat nog steeds in Krakau.  Vrijdag wordt de terugreis gemaakt waar de groep zo rond 22.00 en 23.00 uur weer in Sint Nyk wordt verwacht.

Bij het vertrek stond ook een delegatie van de KPJ en De Wissel die heel attent een pakketje voor onderweg had samengesteld. Gezien de ervaringen bij de vorige reis heeft Jeugdspoar ook goed aan de inwendige mens gedacht, kratten vol eten en drinken zijn meegenomen op reis naar Polen.

(Foto's: De Zakenman)

171016 jeugdspoar 42

 

 

 

.

 

 

 

171016 jeugdspoar 34



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!