Menu

zoeken

161014 Betonweg de stikelsTJERKGAAST - De Stikels in Tjerkgaast, een weg die veelal door agrarisch verkeer wordt gebruikt, wordt voor 550.000 euro opgeknapt. Het wegdek moest regelmatig worden aangepakt vanwege spoorvorming, dat moet nu voorbij zijn.

Het zware verkeer op het weggetje zorgde er voor dat het wegdek, asfalt en klinkers, beschadigde. Regelmatig moest er herstelwerk aan De Stikels plaatsvinden. Gemeente De Fryske Marren heeft besloten om de weg nu in beton uit te voeren. ,,Beton heeft namelijk een langere levensduur en is niet aan spoorvorming onderhevig", verklaart woordvoerder Tamara Abma van De Fryske Marren.

Joost Visser uit Heerenveen voert het werk uit. De Stikels is naar verwachting tot 30 november afgesloten voor het verkeer. De oude klinkers worden, nadat ze zijn schoon geschud, afgevoerd naar Almelo voor hergebruik.

(Foto's: De Zakenman)

161014 Betonweg De Stikels 001



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!