Menu

zoeken

16060860 A6 asfalterenSCHARSTERBRUG - Knooppunt Joure doet aankomende zaterdag mee aan Nationale Burendag. De projectorganisatie wil alle omwonenden uitnodigen om de bouw op een bijzondere manier van dichtbij mee te maken.

Centrale punt is het informatiecentrum naast de McDonald's in Joure. Daar staat tussen tien uur 's ochtends en twee uur 's middags een kop thee of koffie klaar. De locatie is ook het startpunt voor een fietsroute die langs de verschillende werkzaamheden leidt. Er zijn een beperkt aantal leenfietsen beschikbaar en aan mindervaliden is gedacht. Op de route zijn op meerdere punten standjes ingericht met versnaperingen. Bovendien is er een uitkijkpunt gerealiseerd, waar vanaf het werk, dat zich op dit moment vooral rond Scharsterbrug en Ouwsterhaule concentreert, goed te zien is.

Het informatiecentrum is gewoon geopend. Geïnteresseerden kunnen daar alle gegevens over het project vinden. Voor de kinderen wordt er, naast activiteiten als timmeren, schatzoeken en een springkussen, een quiz uitgedeeld. 

Nationale Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts om de sociale cohesie in buurten te vergroten. In onze omgeving zijn er, naast de bijzondere activiteiten rondom Knooppunt Joure, vier buurten die op eigen wijze invulling geven aan.

Lees ook: Actief op Burendag

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!