Menu

zoeken

01032811 brandweerslangenSINT NICOLAASGA - De websites van de brandweerkorpsen in Joure, Sint Nicolaasga en Langweer zijn door de eigen vrijwilligers uit de lucht gehaald. Tot voor kort kwamen daar verslagen op met foto's van de uitrukken en berichten over het reilen en zeilen van de lokale spuitgasten.

Het bijhouden en beheren wordt door de vrijwillige brandweerlieden zelf gedaan. Voorheen zorgde de gemeente er voor dat hostingkosten werden betaald en technische problemen werden opgelost. Dat werkte volgens de brandweer goed. Inmiddels wordt alles via het provinciale samenwerkingsverband Veiligheidsregio Fryslân geregeld en liggen de verhoudingen anders. 'Met de komst van de Veiligheidsregio Fryslân is enige vorm van communicatie plotseling verdwenen', laat de webmaster Ben Landstra van in een kort bericht op de site gefrustreerd weten.

Na nieuwe technische problemen, waardoor berichten niet konden worden geplaatst en de pagina's enige tijd offline waren, hebben de vrijwilligers de stekker uit hun eigen website getrokken. Op dit moment wordt er alleen nog via Facebook gecommuniceerd. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!