Menu

zoeken

100916 juryrapport 2016SINT NICOLAASGA - De vijfkoppige jury van de 66ste allegorische optocht was ook dit jaar weer onder de indruk van de vindingrijkheid en verbeeldingskracht van het dorp. Mede door de verschillende onderwerpen was het voor de jury hier en daar lastig te oordelen. Naar eer en geweten hebben ze toch hun puntenverdeling opgemaakt, aldus jury voorzitter Henk Laros.

Henk Laros las in een tropisch heet De Zalencentrum het juryrapport voor. Op verzoek van de wagenbouwers werd dit jaar de jury gevraagd extra kritisch te zijn. De wagenbouwers willen graag horen wat voor hen de verbeterpunten zijn. De bouwers proberen daarvan te leren en de Sint Nykster optocht zo naar een nog hoger niveau te brengen. Aan de wens heeft de jury gehoor gegeven en in het jury rapport zijn de bevindingen scherper verwoord dan men voorheen gewend was.

In de rapportage wordt op een overzichtelijke wijze de punterverdeling aangegeven. Zo wordt tijdens de ochtend de wagens op een zevental punten beoordeeld, waar er 's avonds nog een tweetal punten wordt toegevoegd zoals de verlichting van de optochtwagens. Tussen nummer één de Gaastweg en twee, de KPJ, zat in de einduitslag slechts anderhalve punt verschil terwijl, dit verschil na de ochtendronde slechts een halve punt was.

Bij de verlichtingsprijzen was de KPJ de beste met 46 punten, gevolgd door de Gaastweg met 45 punten. De derde verlichtingsprijs was voor de buurtvereniging W.W.E.S met hun Rollercoaster Tycoon Sint Nyk. Zij kreeg 42 punten van de jury toebedeeld.

Net als in de editie van 2015 was de jury vol lof over de kleine groepen en zijn met hun bijdrage een onmisbare groep voor de totale allegorische optocht. Ook hier veel creativiteit en enthousiasme bij de kinderen. Wel merkte de jury op in haar rapport dat hier en daar een klein wagentje werd gemist. Voor alle deelnemers voor de kleine groepen was er een groot applaus. De winnaars van deze groep haalden in hun maanpakken samen met hond Bobby de beker op bij scheidend voorzitter Peter de Jong. De bloemenmeisjes van Sint Nyk hadden voor het VVV nog twee bloemen met fotocollage gemaakt voor een plaatsje aan de muur in het VVV kantoor. De aanmoedigingsprijs ging naar De slaapkoppen van Margriet Hoekstra en Jildou en Rimmer van der Sluis.

Het jury rapport is vanaf volgende week compleet te lezen op Allegorischeoptocht.nl

(Foto's: De Zakenman)

100916 prijsuitreiking VVV 1

 

 

 

 

 

 

 

 

100916 prijsuitreiking VVV 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!