Menu

zoeken

10041464 aanrijding rws autoSINT NICOLAASGA - Twee ongevallen op de A6 hebben woensdagmiddag voor een verkeersinfarct gezorgd ter hoogte van Sint Nicolaasga.

De snelweg richting Joure werd eerst afgesloten na een ongeval tussen Oosterzee en Sint Nicolaasga. Vijf auto's kwamen daar met elkaar in botsing. Meerdere mensen raakten gewond. In eerste instantie werd naast ambulances en politie ook een traumahelikopter gealarmeerd. Die hoefde niet ter plaatse te komen. De gewonden zijn per ambulance afgevoerd. Het verkeer werd via afslag Oosterzee omgeleid.

Terwijl de politie-agenten bezig waren met het hafhandelen van het ongeval, zagen zij op de andere rijrichting een ongeval ontstaan. Door die botsing raakten naar verluidt twee mensen gewond. De snelweg was daarom in twee rijrichtingen gestremd. Het verkeer richting Lemmer werd al bij Joure omgeleid. 

Rond vijf uur werd de A6 richting Joure weer vrijgegeven. Desalniettemin was er een flinke file ontstaan, waardoor het verkeer nog lange tijd hinder ondervond van het ongeval.

In de dorpen rond het Tjeukemeer ontstonden flinke opstoppingen,  omdat weggebruikers de files wilden mijden. In Echtenerbrug/Delfstrahuizen stond het verkeer tegen zessen muurvast. De politie riep automobilisten op niet meer om te rijden. Ook in Scharsterbrug stond het verkeer vast.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!