Menu

zoeken

11062256 Eikenprocessierups rolLEGEMEER - Door het lokken van koolmezen moeten de problemen met de eikenprocessierups worden geminimaliseerd. Gemeente De Fryske Marren richt zich momenteel op de Langwarderdyk en de Legemeesterweg omdat hier de meeste nesten zijn aangetroffen.

De tweede zoekronde door de gemeente heeft opnieuw aangetoond dat de 'jeukrups' nog steeds in grote getale aanwezig is. Die nesten worden de komende tijd door een gespecialiseerd bedrijf geruimd.

Het verbeteren van de omstandigheden voor de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups is voor de gemeente punt van onderzoek. Zij wil graag weten in hoeverre het interessant is om bloemrijke mengsels te zaaien. De schermbloemige planten moeten insecten trekken en daarmee ook vogels lokken. Met het ophangen van nestkasten moeten er meer koolmezen komen die de rups opeten.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!