Menu

zoeken

avond optocht 2016 167SINT NICOLAASGA - De 66ste allegorische optocht in Sint Nicolaasga gaat de boeken als de op één na best bezochte ooit. De avondeditie brak zelfs het record. Nog niet eerder kwam er zoveel publiek af op de feeërieke doortocht van de praalwagens.

Uit de kaartverkoop blijkt dat de ochtend iets achterbleef, waardoor het bezoekersrecord van de beide optochten in 2011 niet werd verbroken. Over aantallen wil het VVV-bestuur niet spreken, maar duidelijk is wel dat duizenden mensen Sint Nicolaasga weer wisten te vinden. 

Volgens scheidend voorzitter Peter de Jong zijn de cijfers niet helemaal betrouwbaar omdat kinderen tot vijftien jaar gratis naar binnen mogen en daarom niet worden geregistreerd.

Het publiek genoot mede dankzij de uitstekende weersomstandigheden van een optocht met dertien grote en acht kleine wagens. De publieksprijs ging naar de wagen Plastic Fantastic van buurtvereniging Op en Om 'e Rijlst. De jury wees Gaastweg met Van harte beterschap als winnaar aan.

avond optocht 2016 103



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!