Menu

zoeken

volkspelen 2016 138SINT NICOLAASGA - De zaterdagmiddagcommissie van VVV had de lat hoog gelegd met het organiseren van het spel Snel naar de bel. Niks werd aan het toeval overgelaten en de organisatie had de baan vooraf uitvoerig getest. Voor het waterspektakel meldden zich  voor de groep onder de zestien een 26 deelnemers en voor de  groep boven zestien waren er 48 waaghalzen naar de vijver bij It Sein in Sint Nyk gekomen.

De eerste deelnemer die deze middag van de schans mocht was scheidend voorzitter Peter de Jong. Hij liet zich niet kennen maar was zichtbaar verrast dat hij de spits moest afbijten. Bij de jeugd was er totaal geen sprake van hoogtevrees. Getooid met helm vlogen ze naar beneden richting de bel. Jetze Zijlstra was de snelste. Hij had vier seconden nodig om de bel te luiden. Op slechts één tiende seconde gevolgd door Jelke de Vries die tweede werd. Maaike Steneker werd derde met een tijd van 5,9 seconde.

Top snelheden werden er in de oudere groep gemeten. Van de 48 deelnemers waren er uiteindelijk een zevental die minder dan vier seconde nodig had om de bel te luiden. Allemaal luid aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek. De toeschouwers bleven zitten om de uiteindelijke finale ronde te aanschouwen, waarin Jelle van Stralen eerste werd, gevolgd door Giedo de Weerd en Luut Zijlstra. Sasja Kramer werd als eerste vrouwelijke deelneemster vierde.

(Foto's: De Zakenman)

volkspelen 2016 3

 

 

 

 

 

 

 

volkspelen 2016 59

 

 

 

 

 

 

 

volkspelen tjewes klein 21

 

 

 

 

 

 

 

volkspelen 2016 68

volkspelen 2016 70

 

 

 

 

 

 

 

volkspelen tjewes klein 27

 

 

 

 

 

 

 

volkspelen 2016 185

 

 

 

 

 

 

 

volkspelen 2016 79



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!