Menu

zoeken

ringfietsen thewes klein 2016 1SINT NICOLAASGA _ Dat het ringfietsen nog leeft in Sint Nyk werd dit jaar weer bewezen. Vijfennegentig deelnemers meldden zich bij de tafel van organisatoren Theo Rijpkema en Koos de Jong  voor deze prachtige editie.  In archieven en oude foto's wordt al in 1908 melding gemaakt van het ringfietsen bij de Sint Nykster merke.

Het werd nu zaterdagochtend ook weer een prachtig spektakel op de Gaastweg. Verrassend was dat de winnaar van vele vorige edities Germ Ligthart al in de eerste serie werd uitgeschakeld.  Uiteindelijk bleven er tien ringfietsers over, waarvan een drietal alle ringen had gestoken. Het trio fietste uiteindelijk ook de finaleronde. 

In de finale was uiteindelijk Johan Spijkerman de onbetwiste winnaar. Na twee uren had hij het maximale aantal ringen gestoken en was met 120 punten de beste voor Maaike Jellesma met 107 punten. Maaike miste slechts  één  ring maar daarmee wel dertien  dure punten. Hillie Steneker werd in de spannende strijd derde.

(foto's; De Zakenman)

ringfietsen 2016 67

 

 

 

 

 

 

 

ringfietsen thewes klein 2016 2

 

 

 

 

 

 

 

 

ringfietsen 2016 70

ringfietsen thewes klein 2016 4

 

 

 

 

 

 

 

 

ringfietsen 2016 72

 

 

 

 

 

 

 

ringfietsen 2016 77



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!