Menu

zoeken

avond thewes 2016 62SINT NICOLAASGA - Voor de derde keer op rij heeft de Gaastweg de eerste prijs van de allegorische optocht in Sint Nicolaasga gewonnen. Ook in de 66ste editie kregen de bouwers van buurtvereniging Gaastweg de meeste punten van de jury. Op slechts anderhalve punt achterstand volgde de KPJ met de tweede prijs. De derde prijs ging naar buurtvereniging Op en Om'e Rijlst. Op de uitslagenlijst van de jury stonden dezelfde drie wagens als op die het publiek. Alleen koos het publiek voor een andere volgorde.

In een tjokvol Zalencentrum was de spanning te snijden tijdens het voorlezen van de uitslag door VVV-voorzitter Peter de Jong. De ontlading was groot toen hij bij de drie eersteprijswinnaars toe kwam. Dolle vreugde bij de bouwers van de Gaastweg, die gelijk sportief werden gefeliciteerd met de HAKA-groet van de KPJ.

Opvallend bij de kleine wagens/groepen was dat alle drie prijzen naar de lopende groepen ging. Met Kuifje naar de Maan werd eerste, gevolgd op één punt door De jeugd van tegenwoordig. De bloemenmeisjes van Sint Nyk bezetten de derde plaats.

Alle uitslagen vindt u op deze link.

020916 gaastweg

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote vreugde bij de bouwers van de Gaastweg. Voor het derde jaar op rij de beste.

160901 Ochtendoptocht kleine wagens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met Kuifje naar de Maan werd eerste bij de kleine groepen

(Foto's: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!