Menu

zoeken

160901 Ochtendoptocht Laatste loodjesSINT NICOLAASGA - Een half uur voor het moment dat de optocht in gang getrokken wordt, moeten er altijd nog wat kleine dingen gedaan worden. Bijvoorbeeld het verhelpen van een klein mankement aan de praalwagen. 

De weersomstandigheden zijn uitstekend. Terwijl het publiek nog even geniet van een bakje koffie neemt de stress onder de deelnemers toe. Door de spanning reageren sommige figuranten wat kortaf. De ontlading zal straks groot zijn als alles perfect loopt en de eerste bewegingen op de route gemaakt worden. De muziek wordt alvast aangezet

Het VVV-bestuur fietst over de Gaastweg en de Lemmerweg om te kijken of alles volgens draaiboek staat. De jury, naast voorzitter Henk Laros, is een gemeleerd gezelschap uit Leeuwarden, Ureterp, Joure en Marsum. Zij werpen alvast een eerste blik op de prachtige creaties, die vanaf tien uur door de straten van Sint Nicolaasga rijden. In totaal doen er acht kleine en dertien grote wagens mee. 

160901 Ochtendoptocht Jury werpt eerste blik



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!