Menu

zoeken

29082016 kleine wagens 6SINT NICOLAASGA - Vol trots meldt het VVV in hun programmaboekje dat er dit jaar acht kleine wagens meedoen aan de 66ste Allegorische optocht.  Speciaal voor deze groep is drie jaar geleden ook een publieksprijs met bijhorende beker in het leven geroepen. Een klein rondje langs de bouwers is duidelijk te merken dat ook bij deze groep de spanning stijgt.

Bij de familie Sietsma is het druk, in zowel de voor- als achterkamer wordt er hard gewerkt. Twee kinderen van de Sietsma's doen mee elk met een groep. Een delegatie van het VVV bestuur is aanwezig om alles nog eens door te nemen. Vol enthousiasme laten de bloemenmeisjes Sygrid en Tess hun outfit zien en van de hoedjes moet nog snel de prijskaartjes worden geknipt. In de voorkamer zijn Ammarins en Ilse druk aan het repeteren voor hun creatie - de jeugd van tegenwoordig.

In de Schoolstraat zijn bij de familie Hoekstra Margriet en Jildou bezig met het hemelbed. Ook hier doet tape wonderen en houden de stangen bij elkaar. Een prachtig gehaakt spinnenweb is al voor op de wagen geplaatst.

Op de Kerkstraat bouwen de winnaars van vorig jaar hun wagen. De sprookjesboom is al klaar en aan de figuratie wordt hard gewerkt. Hille, Ilse , Mirthe, Fardau, Sanne, Tess en Jorn zien het wel zitten en willen donderdag wel honderd keer op de foto. Jasper van Deynen helpt met het geluid en als de Sint Nykster de deur achter zich sluit, klink uit de luidsprekers de grote boze wolf.  

De meeste kinderen zijn moe. Een eerste schooldag, optochtwagen bouwen en dan donderdag de optocht. Het wordt ook voor de bouwers van de kleine wagens nog een drukke en spannende week

(Foto's: De Zakenman)

29082016 kleine wagens 17

29082016 kleine wagens 11

29082016 kleine wagens 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!