Menu

zoeken

07091956 Friese paarden Willem WesterRIJS - Drie leden met Friese paarden van Paardensportvereniging De Oorsprong uit Sint Nicolaasga zullen in het weekend van 10 en 11 september een demonstratiewedstrijd spelen op het evenement Polo Rijs.

Landgoed Rijs heeft met het polo-evenement een primeur. De organisatie claimt namelijk dat dit het eerste publieksevenement met polowedstrijden in Noord-Nederland en op Friese bodem is. Om de sport beter op de kaart te zetten, is bedacht om ook voor de allereerste keer een wedstrijd te spelen met Friese paarden. ,,Nog nooit eerder vertoond", vertelt woordvoerder Peter Boomsma van Polo Rijs. 

Het Fryske Hynder is eigenlijk te groot voor polo en wordt daarom niet voor dergelijke wedstrijden ingezet. ,,Het leek Polo Rijs een prachtig idee om de polosport op deze manier onder de aandacht te brengen." Met het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek is contact gezocht, waar uiteindelijk twee maneges - Landelijke Rijvereniging Gaasterland uit Harich en PSV De Oorsprong uit Sint Nicolaasga, bereid werden gevonden om mee te participeren.

,,Voor ons is dit ook nieuw", legt voorzitter Lammert Jager van de Sint Nykster paardensportvereniging uit. ,,Drie leden met drie Fryske Hynders zullen een wedstrijd spelen tegen rijvereniging Gaasterland. Dit is overigens maar een marginaal aandeel in het complete dagprogramma van Polo Rijs. Het is eigenlijk een demonstratie, maar dan in de vorm van een wedstrijd. Wij spelen zowel op zaterdag als zondag zeven tot acht minuten." Op zaterdag zal die wedstrijd om 16.35 uur plaatsvinden. Het tijdstip voor de zondag staat nog niet in het programma. 

Peter Boomsma benadrukt dat het echter wel verder gaat dan alleen een beetje leuk tegen een bal aan slaan. ,,Beide maneges nemen de wedstrijd serieus. Zo wordt er stevig geoefend. Vorige week gaf onze toernooidirecteur en beste polospeler van Nederland, Aki van Andel, de deelnemers van de twee maneges les. Hij legde de spelregels uit en de twee maneges hebben een oefenwedstrijd gespeeld."

Klik hier voor meer informatie over het evenement Polo Rijs

(Archieffoto: Frysk hynder bij Willem Wester Tjerkgaast (c) Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!