Menu

zoeken

14091972 Waterpolitie politiebootSPANNENBURG - Rijkswaterstaat heeft het afgelopen weekend de recreatievaart tijdens een grote handhavingsactie gecontroleerd. De vaarweggebruikers op het Prinses Margrietkanaal en de Friese meren konden partrouillevaartuigen, snelle interventieboten en helikopters tegenkomen. Vanwege het slechte weer werd de controle op zondag eerder afgebroken. 

Op donderdag en vrijdag waren er acties op het water in Flevoland. In totaal ging het om 278 controles. Rijkswaterstaat heeft tijdens de actie 278 controles uitgevoerd. Er zijn 93 waarschuwingen gegeven en 97 processen verbaal geschreven. Bij 81 controles was alles in orde.

Meest voorkomende overtredingen waren het te snel varen op plaatsen waar dit niet is toegestaan en het niet gebruiken van het dodemanskoord. Dit is een middel om de motor van een speedboot in voorkomende gevallen stil te zetten. De waarschuwingen werden vooral gegeven voor het staand besturen van een snel vaartuig zonder het dragen van een reddingvest en het ontbreken van de juiste documenten zoals het registratiebewijs van het schip.

Rijkswaterstaat voert in de zomermaanden de controles op vanwege toenemende drukte op de vaarwegen. Zowel op de meren als het Prinses Margrietkanaal is er dan een grote diversiteit aan scheepsafmetingen, vaargedrag, kennis en ervaring. Recreatie- en beroepsvaart komen elkaar dikwijls tegen. Met overtredingen, bewust of onbewust, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. De handhavingsacties van Rijkswaterstaat moeten de bewustwording en veiligheid op het water bevorderen. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!